Keresés ebben a blogban

2021. április 25., vasárnap

Az évszázadnyi évtized


 

Az évszázadnyi évtized

 

 Nem csupán egy kornak, de minden évszázadnak akad pillanata, mely végtelennek tetszik, mikor a nap sohasem akar lenyugodni, vagy éppen felkelni, mikor apró helyek vállnak végtelenné és kontinensek zsugorodnak tenyérnyivé egy térképen.

  Gőzgépek füstje tölti meg a levegőt, melyen sápadtan pislákolnak át a gázlámpák fényei. London arisztokratáit és elesettjeit Sherlock Holmes segíti ki gondjaikból, míg a sikátorok mélyét Hasfelmetsző Jack járja újabb áldozata után, padlás szobája mélyén Dorian Gray néz farkasszemet reszkető kézzel, önnön arcmásával. Tsavo síkját emberevők kísértik, s kalandvágyó európaiak kutatják a Fekete Kontinens elveszett kincseit a dzsungelben. Hatalmas, albínó aligátorok rántják a mélybe az óvatlanokat, New Orleans mocsarában, miközben voodoo királynők szólítanak meg hatalmas loa szellemeket, élőholt szolgákkal teli templomaik mélyén.

 Újjáéled a varázslás iránti vágy, teret hódítanak a furcsa tudományok, Bell, Tesla, Darwin és Crowley kora ez éppen úgy, mint a dartmoori fenevadé, és Drakuláé.

 

Venit tenebris!

„Jöjj sötétség”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése